Helgas Himmelska Mat

Helgas Himmelska Mat

Helgas Himmelska Mat

Bloggen för dig som tycker om det enkla i livet och gärna njuter lättlagad och god mat...nyttig som onyttig!

Lax

FiskPosted by Helga Tue, September 09, 2014 18:27:11
Jag tycker att färsk lax som är stekt i ugnen, är bland det godaste som finns att äta.
Inga krusiduller och mullimucker....utan bara salt, smör och lax. MUMS som passar lika bra vardag som helg.

Jag brukar göra så här:

Sätt ugnen på 230 grader.

Skölj laxen noga i riktigt kallt vatten.
Smörj en ugnsform och strö med grovt salt...lagom mängd!
Lägg i laxbiten med skinnsidan ner...salta.
Lax kräver ganska mycket salt men var absolut försiktig!!
Klicka därefter smör över laxbiten...tjong in i ugnen i ca 25 minuter.
Tiden beror så klart på hur stor och tjock lax du tänker steka...så ha koll.
Jag brukar ta ut laxen när den precis växlar från rött till rosa eftersom den alltid
eftersteker en kort stund. Den får ju inte bli torr.

En härlig Taboulleh passar perfekt som tillbehör om man vill vara lite nykommen och skippa sås och potatis. Fast en romsås är alltid gott och jag har lite experiment på gång när det gäller romsås...så jag återkommer till det.

Åh det är så gott och lättlagat :-))



  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.