Helgas Himmelska Hörna

Helgas Himmelska Hörna

Om Helgas himmelska hörna

Välkommen till bloggen för hela familjen

I Helgas Himmelska Hörna kan du läsa om allt mellan himmel och jord.
Ta del av Helgas åsikter och tankar om hur vi tillsammans kan få en bättre värld...eller låt dig bara förvånas över allt tokigt som kan hända en helt vanlig dag i Helgas liv...

25 augusti

VardagskulPosted by Helga 2014-08-25 21:34:09
Dagen började med ett besök på Hornbach. Vi behövde lite mer makadam och proffsreglar...fullt normalt så här en måndagsmorgon :-)
När vi hoppade in i bilen fastnade mannen i spindelväv...faktiskt lite ovanligt speciellt med tanke på att vi för stunden är vääääldigt noga med städningen.
Dock tänkte vi inte mer på det utan gasade på till byggbutiken.

Bilsäten fälldes och reglar lastades...och när mannen gick för att betala passade jag på att fixa min tillfälliga sittplats bak. Jag öppnade bildörren och gissa vem som satt där...Jo världens läbbigaste fripassagerare och jag lovar han var minst 12 cm från tåspets till tåspets.
Där står jag på Hornbach's parkering och funderar på hur jag ska få ut spindeln från bilen. Det sista jag ville var att den skulle springa in under sätet och gömma sig...för då vet ni då hade jag nog gått hem.
Dock tyckte spindeln att jag tog för lång tid på mig att tänka ut en smart lösning...så han tog första steget. Snabb som en vessla nockade jag till honom och plötsligt var spindeln ute på golvet. Dramat var över och jag drog en suck av lättnad.
Det var bara det att när jag vände mig om för att rätta till den fina blå filten...då kommer mannen och knackar mig på axeln och jag trodde jag skulle få hjärtsnörp.
Dumma mej att bli så rädd...vem trodde jag att det var...spindeln eller:-)

På 15 sekunder hade jag rabblat hela historien för mannen och försökte hitta spindeln där på golvet. Ville ju gärna visa det läbbiga krypet. Det syntes verkligen att jag letade och en snäll man kom fram och frågade om jag har tappat något och behövde hjälp. Nej tack...det är lugnt, säger jag och känner att jag nog måste förklara varför jag halvkryper där på golvet...så självklart berättar jag att jag letar efter en spindel.
Eftersom den snälle mannen troligen hade viktigare saker att göra på Hornbach log han förstående och gick vidare. Mannen min gjorde allt för att bli så liten som möjligt och inte synas där bakom bilen.
Jaja...spindeln får nog ett bra liv där bland grus och brädor...om han inte råkade komma i kläm under bildäcket:-)

Mycket bättre var det sen hemma hos fina väninnan som bjöd på kaffe och goda bullar.
Tusen tack för en jättetrevlig fikastund och för fina saker som jag fick till Maplestreet.

Ha en fortsatt bra kväll...nu är det kvällste och TVsmiley


  • Comments(1)//helgas.maplestreet.se/#post208